Leken 2011

Eberhard van der Laan (1955)

20 november 16:00

Eberhard van der Laan was in de jaren negentig voorzitter van de gemeenteraadsfractie van de PvdA in Amsterdam. Ondertussen zette hij zijn eigen advocatenkantoor Kennedy en Van der Laan op. In 2008 werd hij minister voor Wonen, Wijken en Integratie. In de zomer van 2010 werd hij burgemeester van Amsterdam. Hij maakte indruk door zijn charmante en energieke optreden en door zijn opstelling na het misbruikschandaal in Amsterdamse kinderdagverblijven. In een stadsgesprek in de Thomaskerk zei Van der Laan eerder dat hij de scheiding tussen kerk en staat strikter interpreteert dan zijn voorganger Cohen.

Download hier de preek van Eberhard van der Laan

Contact

http://www.preekvandeleek.nl/uploads/images/2011_leek_eberhardvanderlaan.jpg

Lees/beluister ook

Bekijk hier meer info over Eberhard van der Laan

Beluister het radio interview met Bas van der Graaf over de preek van Eberhard van der Laan in Schepper & Co (NCRV, 13-11-2011)

Nieuws

Eberhard van der Laan leidt op 20 november een kerkdienst in het kader van ‘De Preek van de Leek’.

Lees verder

Het ZO! Gospel Choir uit Amsterdam Zuid-Oost dat in januari het programma ‘Korenslag’ van de EO won, werkt mee aan de kerkdienst van Eberhard van der Laan.

Lees verder

Zondag 20 november staakt het openbaar vervoer in Amsterdam.

Lees verder

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft zondagmiddag in een bomvolle Amsterdamse Singelkerk een kerkdienst geleid. Van der Laan benadrukte in zijn preek het belang van solidariteit en verantwoordelijkheid voor Amsterdam.

Lees verder