Leken 2012

Tinkebell (1979)

Kunstenares Tinkebell (Katinka Simonse, 1979) werkt aan controversiële projecten. In 2004 verkreeg ze landelijke bekendheid toen ze een handtas maakte van het bont van haar kat (My dearest cat Pinkeltje). In 'Save the Pets' (2008) liet ze in een galerie 95 hamsters in plastic ballen rondlopen. De landelijke inspectiedienst nam de dieren in beslag en Tinkebell moest zich verantwoorden voor de rechtbank (vrijspraak). Haar onthullende projecten kwamen Tinkebell op honderdduizend anonieme hatemails en doodsbedreigingen te staan. Van duizend afzenders wist ze via internet persoonsgegevens te achterhalen. Die publiceerde ze samen met de oorspronkelijke bedreigingen in 'Dearest Tinkebell' (2009). Momenteel werkt Tinkebell aan het project ‘Save the World’, waarin ze wereldwijd interventies pleegt en laat zien wat er gebeurt als we een Nederlandse kijk op de wereld opleggen aan andere culturen.

Verschillende radioprogramma's zonden een gesprek met Tinkebell uit. Beluister hier de gesprekken bij De Andere Wereld van de IKON en Villa VPRO.

Download hier de preek van Tinkebell

Contact

http://www.preekvandeleek.nl/uploads/images/2012_leek_tinkebell.jpg

Lees/beluister ook

Bekijk hier meer info over Tinkebell

Interview met Tinkebell in NCRV's Schepper & Co (Radio 5, zondag 18 november 2012) over de muziek bij haar preek.

Nieuws

Kunstenares Tinkebell (alter ego van Katinka Simonse) doet mee aan ‘De Preek van de Leek’. Ze preekt op 25 november.

Lees verder

Zondag 25 november preekt kunstenares Tinkebell. Ze is op zoek naar zangers voor een koor (ervaring is niet vereist).

Lees verder

De Amsterdamse kunstenares Tinkebell houdt zondag 25 november haar Preek van de Leek.

Lees verder

Kunstenares Tinkebell hield op 25 november de 25e Preek van de Leek. In haar overweging riep ze haar gehoor op tot bekering, oftewel een omkeer in handel en wandel.

Lees verder