Organisatie

Bibi Bleekemolen (1985)

Studeerde Politicologie (richting internationale betrekkingen) en Journalistiek. Ze doet onderzoek, productie en fondsenwerving voor projecten die een platform bieden voor kritisch maatschappelijk debat. Zo organiseert zij de benefietavond ‘Cultural Cookery’ en vertegenwoordigt ze 'Fairphone' de eerste eerlijk te fabriceren mobiele telefoon.

Thijs Broer (1970)

is politiek redacteur bij Vrij Nederland. Hij studeerde rechten en geschiedenis in Amsterdam en Berlijn, is mede-oprichter van de hulporganisatie Stichting Mara en werkte mee aan het televisieprogramma Krachtstroom. Hij is betrokken bij 'VN in debat', happyChaos, het Doperscafé en tijdschrift Nieuwe Liefde.

Lodewijk Dros (1964)

Studeerde theologie aan de Vrije Universiteit en in Nijmegen en werkte als predikant in Amsterdam. Sinds 2000 werkt hij bij dagblad Trouw, momenteel als Chef Letter & Geest. Hij is vaste commentator bij het NCRV-televisieprogramma Schepper & Co en publiceerde onder meer De C-factor van Nederland. Hoe calvinistisch zijn wij?

Yko van der Goot (1947)

Studeerde theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en promoveerde in 1989 op een proefschrift over omroeppastoraat. Van 1976-2012 was hij programmamaker bij de NCRV. Op dit moment is hij predikant bij de Doopsgezinde Gemeente in Zeist en betrokken bij de geestelijke verzorging in het Flevoziekenhuis in Almere.

Luister naar een interview met Yko in NCRV's Schepper & Co (Radio 5, zondag 11 november 2012) over muziek in de kerk.

Bas van der Graaf (1963)

Studeerde theologie in Utrecht en is missionair gemeentepredikant in de Jeruzalemkerk in Amsterdam-West. Hij is onder meer betrokken bij het project 'Juni Kunstmaand' in de Baarsjes.

Abeltje Hoogenkamp (1969)

Studeerde theologie in Amsterdam en Leiden, is stadspredikant van de Protestantse Kerk Amsterdam en werkt als geestelijk verzorger in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Ze won de publieksprijs van 'De Preek van het Jaar' en maakte 'Symbolen worden tot cimbalen. De honderd mooiste gedichten over geloof en inspiratie'.

Lees en beluister interviews met Abeltje.

Henk Leegte (1967)

Studeerde theologie in Groningen en is predikant in de Verenigde Doopsgezinde Gemeente Amsterdam. Daar geeft hij een dukbezochte bijbelcursus voor zowel gelovige als niet-gelovige jongvolwassenen. In 2005 kreeg hij landelijke bekendheid door de trouwdienst van prins Pieter-Christiaan en Anita van Eijk, waarin hij voorging.

Lees een interview met Henk.

Ranfar Kouwijzer (1973)

Studeerde theologie in Amsterdam en Straatsburg. Hij is als studentenpredikant verbonden aan de Protestantse Kerk Amsterdam, organiseerde het massaal bezochte Vreemdland Festival en houdt een weblog bij over theologie, kerk, politiek en cultuur.

Kok Korpershoek (1967)

Studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en heeft een ontwerpstudio in Amsterdam. Hij werkt onder andere voor Amsterdam University Press, De Canon van Nederland, Culturele Zondagen, Museum Catharijneconvent, Nieuw Amsterdam, Pearson Education, Prometheus, Regieorgaan Geesteswetenschappen en Utrecht Uitfeest. Hij is ook de ontwerper van www.bijbelencultuur.nl

Tom Pauws (1982)

Studeerde Sociologie en Culturele & Maatschappelijke Vorming in Amsterdam. Hij is nu docent op de Hogeschool van Amsterdam, projectleider samenlevingsopbouw in Amsterdam-Noord en werkzaam bij Paradiso Amsterdam.

Willemijn Rinnooy Kan (1985)

Studeerde politicologie. religiestudies en sociologie in Leiden en Amsterdam. Werkte naast haar studie als freelance modejournalist. Nu is zij werkzaam in verschillende onderwijsprojecten op de VU en de Universiteit Leiden. Zij is daarnaast bezig met de afronding van haar scriptie over actief burgerschap.

Joost Röselaers (1979)

Studeerde theologie aan de Universiteit Leiden en werkt als predikant in de Remonstrantse Broederschap in Amsterdam-Zuid (Vrijburg), waar hij al een paar jaar het project 'Röselaers laat voorgaan' organiseert. Het gaat om diensten op zondagochtend waarin politici als Tofik Dibi, Achmed Marcouch en Frits Bolkestein de preek verzorgden.

Contact

Preek van de Leek 2012

Sfeerimpressie van dienst Lodewijk Asscher

De Amsterdamse kunstenares Tinkebell houdt zondag 25 november haar Preek van de Leek.

Lees verder

Zondag 25 november preekt kunstenares Tinkebell. Ze is op zoek naar zangers voor een koor (ervaring is niet vereist).

Lees verder